J.F.Willumsens Museum

J.F. Willumsen, Michelle Bourret danser Harlekin, 1934
J.F. Willumsens Museum er et enkeltkunstnermuseum skabt for billedkunstneren Jens Ferdinand Willumsen.

J.F.Willumsens Museum blev indviet i 1957. Dets opståen skyldes et gavebrev til Frederikssund Kommune fra J.F. Willumsen (1863-1958) omfattende både hans egne værker som maler, billedhugger, keramiker, fotograf og arkitekt og hans store, private kunstsamling Gamle Samling. I gavebrevet forudsattes det, at museet også skulle udstille denne samling, en forudsætning der dog først blev indfriet i 2005, da en tilbygning på 1.400 m2 blev føjet til den oprindelige museumsbygning, der dermed fik tredoblet sit areal.

I det nye museumskompleks er der en særlig udstillingssal, hvor der er ophængt udvalgte værker fra Gamle Samling, og i Skulptursalen er opstillet forarbejder og gipsmodeller til markante skulpturer. I Reliefsalen er opsat gipsmodellen til marmorrelieffet Det Store Relief, der af Kulturministeriet blev kanoniseret i 2006.

Som det første danske kunstmuseum introducerede J.F. Willumsens Museum allerede i 1970'erne aktiviteter og udstillinger for børn, og med juniormuseet har børnene fået deres eget museumsrum, hvor de bl.a. kan arbejde med farvelære, ligesom der er et stort antal opgaver til forskellige alderstrin. Børnene kan enten løse opgaverne på museet, i skolen eller hjemme, eller de kan individuelt eller i smågrupper. 

J.F. Willumsen debuterede som maler på forårsudstillingen på Charlottenborg i 1884. Han forlod Kunstakademiet i 1885 og afsluttede sin uddannelse som maler på Kunstnernes Studieskole. Seks år senere og på initiativ af J.F. Willumsen og andre af tidens fremtrædende kunstnere og i protest mod Charlottenborgs censur åbnede Den Frie Udstillingsbygning i København, som J.F. Willumsen var arkitekten til. 

Museet har en lang tradition for særudstillinger, hvor nutidige kunstnere inviteres til at gå i dialog med Willumsen. Se mere på museets hjemmeside.

Stilmæssigt bevæger J.F. Willumsen sig inden for naturalisme, symbolisme og ekspressionisme, men må med sine stærke og udtryksfulde farver siges at have sin helt egen stil.

Find oplysninger om åbningstider, entrépriser m.m. på museets hjemmeside 

Del denne side

J.F. Willumsens museum

Adresse:

Jenriksvej 4, 

3600 Frederikssund 


Tlf: 47 31 07 73

Få flere informationer på J.F. Willumsens Museum hjemmeside!

Åbningstider

Tirsdag til søndag: 10-17 

Mandag: Lukket

BEMÆRK: J.F.Willumsens museum har lukket fra d. 4 april til og med d. 11 april 2016 i forbindelse med opsætning af deres kommende udstilling Farvefeber. 
Mellem d. 12 april og d. 17 april er der kun åben i den ene halvdel af museet, dermed kun halv pris på éntre billetten. 

Entré priser

Barn 0-17 år: Gratis adgang
Student og pensionist: 40 kr.
Voksen: 50 kr.
Grupper (min. 10 pers): 40 kr. pr. person
Årskort: 100 kr.

Foredrag og arrangementer på J.F. Willumsens Museum

I løbet af året bliver der afholdt spændende foredrag og andre arrangementer på Willumsens Museet, som du kan holde øje med på museets hjemmeside.

Tag børnene med på Willumsen

Børnene kan gå på opdagelse i Willumsens malerier, tegninger, skulptur, arkitektur og meget mere.
Læs om VÆRKboksen, som guider børnefamilier rundt i Willumsens værker.

Kommende udstilling

FARVEFEBER åbner d. 19 april og varer til d. 21. august 2016.

Der er fernisering d. 18. april 2016  kl. 15.00. Læs mere på museets hjemmeside.

I løbet af sommeren er der mange gode turforslag i Frederikssund og omegn til både voksne og børn.

Tag på udflugt til en eller flere slotte, gallerier og museer i Frederikssund og omegn.

Få et indblik i begivenhederne i Frederikssund og omegn; i 2016 her byder Frederikssunds teater også på forestillinger i alle genre for både voksne og børn.