Fjordstien

Fjordstien
En helt særlig attraktion i Fjordlandet er Fjordstien, en 275 km lang cykel- og vandresti, som fører dig rundt langs Roskilde Fjord og Isefjorden.

Den regionale cykelrute nr. 40, også kaldet Fjordstien, bugter sig gennem det meste af Frederikssund Kommune – og temmelig meget længere. Faktisk er Fjordstien i alt 275 km lang, og du skal med fire færger for at komme hele vejen rundt. Fjordstien er en natursti langs Roskilde Fjord og Isefjorden. Fjordnærhed og trafiksikkerhed har været nøgleordene i stiprojektet, og mange steder kommer du så tæt på kysten, at du kan nyde udsigten til vandet og brisen fra fjorden, mens du bevæger dig af sted. Fjordstien følger eksisterende gamle vejforløb, mark- og skovveje, men der er også nyanlagte stier. Flere steder er der en separat vandrerute som en trampesti langs vandet.

Fjordstien fører dig gennem skove og bakkede landskaber, idylliske landsbyer og købstæder som Frederikssund og Roskilde, og så slår den også et smut rundt om Orø i Isefjorden. Undervejs passerer du kirker, godser, vandmøller og andre interessante steder.

Hele vejen rundt langs Fjordstien er der mulighed for overnatning. Hvis du ikke har noget imod primitive forhold, kan du med fordel vælge en superbillig naturlejrplads, men der er også mange andre overnatningsmuligheder.

Kortoversigt med overnatningspladser langs Fjordstien

Liste over overnatningspladser i det fri
Kort over overnatningspladser langs Fjordstien

Del denne side

 

Har du husket at kigge forbi bogtræet i Sillebro Ådal? #huskcyklen #oplevfjordlandet #sommer

Et billede slået op af @oplevfjordlandet den23. Jul 2015 kl. 9:39 PDT

Find dit kort på Friluftsguiden

Brug friluftsguiden.dk til at planlægge enten din gå- eller cykeltur langs fjordstien.
 

Etape nr. 7 beskriver oplevelser langs Fjordstien, naturstien langs Roskilde Fjord og Isefjorden. Etape nr. 7 går fra Skibby til Frederikssund, og turen er cirka 30 kilometer lang.