Lise Rønnebæk

KONKURRENCE: Det er ikke uden grund at jeg elsker Frederikssund

 

”Det er ikke uden grund, jeg elsker Frederikssund”, kalder illustrator og forfatter Lise Rønnebæk sin collage af sommer i Frederikssund.

Lise Rønnebæk bor i København, men hun blev hooked på Hornsherred, da hun for et par år siden boede en kort periode i storkollektivet Svanholm. ”Fordi jeg syntes, mit liv var forkert og skulle laves om”.  Livet fik hun ikke lavet så meget om på, men lige siden er hun kommet jævnligt i området – og elsker alt fra Svanholms økologiske specialiteter til pomfritter på grillen med udsigt over Roskilde Fjord.  
Det er på den baggrund, vi har bedt netop hende skyde vores konkurrence i gang med en collage i hendes karakteristiske stil, som Politiken-læsere måske kender fra hendes bagsideklumme ”Mit liv som Lise” i avisen hver fredag.

 - Min collage er inspireret af Kongeegen, som jeg tager jeg ud og ser på mindst en gang om året. Der er noget meditativt over det sted, og så er jeg fascineret af at den er så gammel – mellem 1500 og 2000 år. Jeg elsker også historien om, at egen var så stor, at både kong Frederik den 7. og Grevinde Danner kunne være inde i den til hest, siger Lise Rønnebæk, der af samme grund har bygget både kongen, grevinden og hesten ind i sin collage.

-Når man cykler derud gennem skoven ad de brede stier, kan man se det for sig, hvordan de kongelige engang er kommet ridende her, siger collage-kunstneren, der altid har sin cykel med toget, når hun tilbringer et par dage på Svanholm hos venner og bekendte.

Hendes bedste tip til sommerens gæster i området er at gå på opdagelse i Svanholms gårdbutik, hvor ikke mindst den fede mælk fra Jersie-køer er en specialitet. Og så elsker hun grillen ”Route 66” ved Kronprins Frederiks Bro, som hun har omdøbt til Bisses grill, efter at den er blevet ophøjet til cool som kulisse i en musikvideo af musikeren og sangeren Bisse (ham med de røde negle) 

 

Lav din egen collage:

- Collager er det mest taknemmelige at arbejde med, siger Lise Rønnebæk, der har illustreret en lang række bøger, bl.a. Nynnes Dagbog og p.t.  
I Frederikssund-collagen har hun taget udgangspunkt i et billede af Kongeegen og den gamle skrøne om hesten i træet – og tilsat bl.a. en selfie (fra 1989), en ironisk kommentar til hele selviscenesættelseskulturen. Lise Rønnebæk laver sine collager i hånden, for hun kan lide stofligheden i den arbejdsmåde.

 

Find din egen indre kunstner frem!

Hvordan ser sommer i Frederikssund og Hornsherred ud for dig? Send os dit bedste bud – det kan være en collage, et maleri, en selfie, et billede eller en kombination af det hele som denne collage, designet specielt til visitFrederikssund af illustrator, forfatter og klummeskribent i Politiken Lise Rønnebæk.

Lad dig inspirere af Rønnebæks streg  og send din illustration til ln@frederik... inden 1. september og vær med i konkurrencen om et gavekort på 500,- til Svanholms Café og Butik

Del denne side