Oplevelser på Fjordstien

Fjordstien - måske den smukkeste vandretur i Nordsjælland

Tag hele familien med på vandre- eller cykeltur på Fjordstien, som er en 275 km lang sti, der løber langs Roskilde- og Isefjord. Besøg f.eks. de gamle ege i Nordskoven hvor den mægtige 1400- 1900 år gamle Kongeeg troner, eller gå en tur i Færgelunden til Schweizerhuset der blev opført i 1794 af arveprins Frederik som et kongeligt lysthus.

Du kan leje cykler hos Fri BikeShop i Frederikssund.

Fjordstiens muligheder

Timelange vandreture eller blot en stille gåtur? Fjordlandet giver dig rige muligheder for begge dele.

Fjordlandet er et ideelt udgangspunkt for en aktiv ferie på cykel eller til fods. Der er cykel-og vandresti langs hele Roskilde Fjord og Isefjorden. Spændende ruter hvor du cykler eller går i smukke omgivelser - gennem skove, bakkede kulturlandskaber, idylliske landsbyer og købstæder som Frederikssund og Roskilde.


På Frederikssund Turistbureau kan du finde 
brochurer over din cykel- og vandresti eller online her

På cykel

Er du til cykelferie? Eller har du bare cyklen med i feriehuset eller siddende bag på bilen, så den kan bruges efter behov? I Frederikssund-området er der under alle omstændigheder rig lejlighed for en tur på to hjul.

Fjordstien

Fjordstien

Tag hele familien med på vandre-eller cykeltur på Fjordstien, som er en 275 km lang sti der løber langs Roskilde og Isefjord!

Ådalen i frederikssund

Til fods

Der er masser af muligheder for at komme ud at gå i Fjordlandet. Ligegyldigt om du er til timelange vandreture eller blot en lille gåtur.

Fortællinger langs Fjordstien

Læs de syv fortællinger om seværdigheder som kan opleves langs Fjordstien nr. 40, herunder Kitnæs-skatten ved Kignæs, det historiske slot Selsø, Skuldelevskibene fra vikingetiden og meget mere.

Kignæs Havn

1. Kitnæs-skatten ved Kignæs

En af de 7 fortællinger langs fjordstien er fortællingen om Kitnæs-skatten ved Kignæs, som idag befinder sig på Nationalmuseet.