Fjordstien, Roskilde Fjord og Isefjord

Fjordstien - et paradis for cyklister og vandrere

Få pulsen op – eller helt ned. Fjordstien er et paradis for cyklister – og vandrere

Kom helt tæt på naturen, mens du suser gennem den eller giv bløde tråd i pedalerne og nyd en dejlig cykeltur i roligt tempo gennem de mange skoveområder i omegnen af Frederikssund.

Du kan medbringe din cykel gratis i S-toget, og linjerne H og C går lige til døren fra Klampenborg, Farum, Vanløse og København. Tog-turen tager kun 45 minutter fra Københavns centrum, og så kan du finde dig selv blandt vikinger, roligt byliv og masser af natur at udforske. Se www.rejseplanen.dk for mere information om togafgange.

Uanset om du cykler for adrenalinen og udfordringens skyld eller for udsigtens og roens skyld, så byder Frederikssund på utallige muligheder. Hvis det kildrer i fødderne efter en cykeltur, men du ikke har cykel selv, kan du leje cykler hos Fri BikeShop, der ligger lige ved Frederikssund station.

Allerbedst er ”Fjordstien” Cykelrute 40, der kører gennem Frederikssund, så du kan både køre ad den mod syd og mod nord. Mod syd kører du langs vandet flere steder mod Skuldelev Stand og Eskilsø, og mod nord kører du gennem skovene Færgelunden, Jægerspris Slotshegn og Nordskoven til Kulhuse. Det er også muligt at dreje fra ved Jægerspris, så du i stedet kører mod vest mod Kyndby Huse langs Isefjorden.

Fjordstien er 275 km lang, og den varierer landskabet mellem by, land, havudsigt og skov. Du passerer idylliske landsbyer, kirker, vandmøller, godser og meget andet. Læs mere om Fjordstien her.

Ønsker du at tage cykelturen via Fjordstien over flere dage, er der desuden gode muligheder for at overnatte undervejs. Der er både forskellige bed & breakfasts og shelters. Se overnatningsmuligheder i Frederikssund og omegn.

Husk – når du har anskaffet dig cyklen – så har vi resten: Proviant i gågaden og Sillebroen Shoppingcenter, asfalten, der udgør cykelstierne og udsigten, der gør dig bjergtaget. Vi har også både luft og pumpe, hvis dækkene trænger til en ”oppuster” – pumpen er placeret ved S-togene på stationen og brug af den er ganske gratis.

Synes du, at Fjordstien lyder ideelt for dig, men er du ikke så glad for at cykle? Det er intet problem, for du kan sagtens vandre ad Fjordstien. Flere steder er der desuden anlagt separate vandreruter. Brug Frilufsguiden.dk til at planlægge din rute langs fjordstien.

Et godt udgangspunkt for benyttelse af Fjordstien vil være at krydse Kronprins Frederiks Bro og derefter kan du drage mod venstre ned langs kysten ad Skovnæsvej eller mod højre et lille stykke op ad Færgelundsvej, kryds vejen og find stien bag ved museet.

Del denne side

Med cykel

S-tog linje H: Farum - København - Frederikssund hvert 20. minut

S-tog linje C: Klampenborg - København - Frederikssund hvert 20. minut

Fjordstien (rute 40): Rundt om Roskide Fjord. Fra Frederikssund bl.a. til Kulhuse, Roskilde, Skuldelev. Læs mere her om Fjordstien

Play Video

Billeder fra Fjordstien

Find dit kort over Fjordstien

Brug friluftsguiden.dk til at planlægge enten din gå- eller cykeltur langs fjordstien.
vores eget kort over Frederissund kan du også finde Fjordstien - den er markeret med den blå linje.