Kan man fiske i kjole?

Weekendtur i waders med veninderne 

- Skal du ikke have noget mere praktisk tøj på?, spørger jeg min veninde, da vi mødes for at tage på weekendtur. Hun er i kjole og ballerinaer, hvad jeg kun kan tolke som en stille protest mod dagens program. Vi skal ud og fiske. Tre veninder og storbydamer, som ikke er i træning med at være ude med snøren på den måde.  Det er det, der er meningen med det hele: At bryde ud af vores vante baner og gøre noget, vi ikke plejer. Hvorfor er kvinder så dårlige til at være sammen om andet end at shoppe, spise og kværne over endeløse kopper te? Nu skal det være slut: Vi skal væk fra hverdagen og helt derud i naturen, hvor stilheden og skønheden (forhåbentlig) får den evigt kværnende indre (og ydre) dialog til at forstumme. Og er der ikke noget med, at man jager fiskene væk, hvis man snakker for meget?

Lystfiskeri ligner den perfekte øvelse i at klappe i og være i nuet, og man skal bare 50 km nordvest for København for at finde de skønneste fiskepladser. Fjordlandet omkring Frederikssund og Hornsherred - den naturskønne halvø mellem Roskilde Fjord og Isefjord – er ikke bare rig på vikingehistorie, men også på bl.a. hornfisk, makrel og havørreder, som bare svømmer rundt venter på tre fiskenovicer som os.  Og så behøver vi ikke engang forberede noget som helst, for vi har hyret en lokal lystfisker til at indvie os i fiskeriets mysterier. Keld Juul Michaelsen, manden bag fiskebloggen www.fabulousflyfishing.dk, udstråler præcis den ro og humor, der skal til for at få tre landkrabber ud på dybt vand. Måske har han allerede gættet, at det vi glæder os allermest til, er at se hinanden iført waders. At få en fisk i nettet vil bare være en glædelig bivirkning. 

 

Del denne side

FrederiksSUND for SJÆLEN

Hvorfor bruge formuer på mindfulness-kurser og spa-ophold, når du bare 50 km fra København kan lade op i betagende og beroligende landskaber?