Frederikssund vikinger

Det er ikke uden grund, at Frederikssund er stolt af sit navn: Vikingebyen. 
Hver sommer står Frederikssund i vikingernes tegn, når både voksne og børn trækker i deres vikingetøj og optræder i årets vikingespil. Når mørket falder på og historierne fra den nordiske mytologi levendegøres på scenen, kan man forestille sig hvordan vikingerne handlede, levede og sejlede på Roskilde Fjord. Gå ikke glip af årets vikingefestival, vikingedyster og meget mere. 

Find de gode historier om Frederikssunds vikinger og de spændende vikinge arrangementer i Frederikssund.

Frederikssund Vikingespil

I mere end 50 år har aktive borgere opført vikingespil hver sommer, og dette har gjort byen og vikingemyterne kendt over store dele af verden. Hvis du besøger Frederikssund først på sommeren, må du ikke gå glip af årets vikingespil.

Årets vikingespil:

I 2017, hedder Vikingespillet Harald Blåtand og handler om Harald Blåtand og hans møde med den Kristne kirke og munken Popo i år 900 tallet. 

Læs mere om vikingeaktiviteter og begivenheder på Frederikssund Vikingespil

Vikingespillene i Frederikssund

Vikingespillene

Hver sommer i slutningen af juni og begyndelsen af juli er det vikingetid i Frederikssund. Det har det været siden 1952, hvor det første vikingespil blev opført på Danmarks smukkeste friluftsscene.

Følg Frederikssund Vikingespil på Facebook!

Oplev Frederikssund Vikingeboplads

Besøg "frilandsmuseet" Frederikssund Vikingeboplads og få et indblik i, hvordan man levede i vikingetiden.

I 1993 voksede ideen om at udvide vikingeaktiviteterne med en historisk korrekt rekonstrueret landsby, som kunne give publikum en mulighed for at opleve, hvorledes vikingerne levede og arbejdede. Det var naturligt at søge vikingebopladsen placeret på kalvøen, lige ved siden af vikingescenen og på bredden af Roskilde Fjord, langs med hvilken udgravninger har vist, at virkelighedens vikinger faktisk levede.