Fiskeri ved Frederikssund

Oplevelser under overfladen

Find din indre lystfisker frem

Fjordlandet kan også vise sig fra den afdæmpede side: Lad roen sænke sig omkring dig, når det eneste du behøver at koncentrere dig om er lyden af fisk, der forsigtigt nærmer sig din fiskeline i vandet. Nyd hvordan du bliver ét med naturen og finder glæden i de små ting. Med andre ord – tage fiskestangen og fiskegearet med til Frederikssund og fang din egen aftensmad.

Kronprins Frederiks Bro

Hvad enten du er erfaren lystfisker eller helt ny i fanget, så er der masser af muligheder omkring Frederikssund for at kaste sig ud i lystfiskeri. Lettest er fiskeri ved Kronprins Frederiks Bro (broen mellem Frederikssund og Hornsherred over Roskilde Fjord) , hvor man iført waders lader sig glide gennem vandet ud til sejlrenden ved broen. OBS: Fiskeri er forbudt oppe fra selve broen. 
Stedet ligger tæt på Frederikssunds centrum og stationen. Du kan tage S-toget direkte fra København med dit fiskegrej, og så kan du gå ud til broen, hvor der hovedsageligt kan fanges hornfisk.

Tippen

Fiskeri-trenden, der går som hånd i handske med det simple liv á la Bonderøven, findes i Frederikssund især på Tippen-. Her kan man på en simpel måde kan fiske uden waders eller båd. Her samles storbyens hipstere og den urbane flok omkring fiskeriet og samværet og nyder det simple livs goder. Tippen ligger i kort gå-afstand fra stationen, hvor S-toget fragter dig fra København til Frederikssund på kun 45 minutter.

Tippen findes ved Sydkajen på adressen Sydkajen, 3600 Frederikssund.

Hammer Bakke ved Vellerup Vig

Er du mere til den autentiske natur med shelter, bålplads og camping uden for mange mennesker? Så tag til Hammer Bakke ved Vellerup Vig, hvor du kan komme helt tæt på naturen. Tag børnene med og vis dem, at fisk ikke kun er noget, der findes i supermarkerne. Fang fisken i Isefjorden, og hvis du er rigtig ét med naturen, så rens den og tilbered den ved bålpladsen i god, gammeldags lejrskole-stil. Du finder stranden ved Hammer Bakke på adressen Hammer Bakke, 4050 Skibby.

En anden familiefavorit og populært fiskested er Vellerup Vig, hvor de kan fanges havørred. Her er let at fiske, og på højre side af vigen findes en stor muslingebanke, som er et godt udgangspunkt for at fiske. Adressen er Vigvejen, 4050 Skibby.

Østskoven, tæt ved Eskilsø

Søger du den komplette mindfulness-oplevelse, hvor ro og fred hersker, så tag en tur til Østskov ikke langt fra Selsø Slot lige overfor Eskilsø. Her er næsten garanti for en menneske-fri dag, hvor du med støvlerne placeret i vandet kan lade tiden stå stille og bare koncentrere dig om fiskelinen. Tempoet er sat helt ned for dig, så du kan ligeså godt tage det hele ind og trække vejret dybt. Her er mulighed for at fange havørreder forår og efterår og hornfisk om foråret.

Du kan finde det rolige spot for enden af Skovvejen i Østskoven, 4050 Skibby.

Del denne side

Køb dit fisketegn

Husk, at hvis du ønsker at give dig i kast med lystfiskeri, så skal du anskaffe dig et fisketegn. Det kan købes på Frederikssund Turistkontor eller på online på fisketegn.dk.
Prisen er 185 kr. om året, 130 kr. for ugekort, og 40 kr. om dagen.