Svanen M/S biketour

Foto: VisitRoskilde
Aktiviteter
Sport og andre aktiviteter
Adresse

4000 Roskilde

Kontakt

Kom med på unik tur i fjordlandet: M/S Svanen og guided biketour 

En sejltur, en guidet cykeltur, et økologisk storkollektiv, lidt litteraturhistorie og et par mundfulde helbredende kildevand. Det er bare nogle af ingredienserne i en heldagsudflugt i Fjordlandet, som tager dig rundt på Roskilde Fjord og i forfatteren Henrik Pontoppidans Hornsherred.

En tur med indbygget motion, vind i håret og garanti for, at du fremover kan kende forskel på Odsherred og halvøen Hornsherred. Afgang fra Roskilde med den hyggelige rutebåd M/S Svanen – en enestående chance for at opleve Nationalpark Skjoldungernes Land fra vandsiden.

Efter det første vuggende stræk er der landgang i Møllekrogen, hvor cykler står klar til næste etape med det postkortsmukke Selsø Slot som første stop på ruten. Herfra er der klassisk landsbyidyl ad libitum: Fra Sønderbys gadekær gennem Østskoven og videre til Østby, hvor forfatteren Henrik Pontoppidan (1857-1943) i mange år boede med sin familie.

Området har sat sig spor i hans forfatterskab, og der bliver tid til en litterær smagsprøve, før cykelturen går videre til det historiske storkollektiv Svanholm med bl.a. rundvisning og økologiske specialiteter på programmet.

Sidste stop inden sejlturen tilbage er Gershøj ved fjorden med kro, strand og kildevand af den helbredende slags. Cykelturen er for alle i nogenlunde god form, inklusive familier med store børn.

Adresse

4000 Roskilde

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af