Nordskoven

Seværdigheder og natur

Foto: Aske Jørgensen

Seværdigheder og naturoplevelser

Frederikssund Museum Færgegården
På Frederikssund Museum – Færgegården, kommer du tæt på livet ved Roskilde fjord. Museets moderne og interaktive udstilling fortæller gennem rige arkæologiske fund og spændende nyere tids genstande, historien om det dramatiske samspil mellem natur og menneske fra oldtid til nutid. Museet ligger ud til fjorden og er det perfekte mål for en picnic-tur ud i det grønne.
Selsø Slot
På Selsø Slot stod tiden stille i 143 år, indtil herregården i 1972 blev museum. I det smukke gamle hus føres man tilbage i tiden af bemalede paneler fra 1730’erne og franske papirtapeter fra starten af 1800-tallet. Selsøs spøgelseshistorier, krinkelkroge og kælder gør huset spændende for børn at gå på opdagelse i. Slut af med en gåtur i det smukke område.
Skuldelev Dukkemuseum
Museet som vil bringe nostalgien frem hos enhver. I Skuldelev finder I Dukke- og Legetøjsmuseet som danner ramme for stort set alt det legetøj, som børn har leget med igennem mere end 100 år. Her er alt i dukker, påklædningsdukker, dukkekomfurer og dukkehuse med alverdens tilbehør, som afspejler tiden, fra dengang oldemor/Bedstemor var barn.
Svanholm Storkollektiv
På Svanholm er du velkommen på besøg. Måske vil du høre mere om Kollektivet, økologi og vores projekter. Vi har markeret, hvilke områder du kan besøge og hvor vores privatliv begynder. Selv om vores sted er stort og kan virke som et offentligt tilbud, så er det vores hjem. Det håber vi du respekterer. Ved rundvisning er hele Svanholm tilgængeligt.
Fantastiske Fund
Forretningen Fantastiske Fund i Kulhuse er et sandt eldorado for tingfindere og andre med hang til spændende genbrugsting. Forretningen er en blanding af dansk design og hyggeting til blandt andet sommerhushaven. Men der er naturligvis også andre sjove, finurlige og smukke genbrugsting både til huset og haven.
De Tusindårige Ege - Nordskoven
I Nordskoven, Jægerspris, finder du de tusindårige ege: Kongeegen, Storkeegen og Snoegen. Biler er ikke tilladt i skoven, men man kan gå eller cykle. Vandretursfolderen for Nordskoven viser vej ud til egene. Denne folder kan købes i Kulturhuset Rejsestalden, Museumsbutikken Jægerspris Slot, og på Frederikssund Turistbureau.
Frederikssund Vikingeboplads
Tag på opdagelse i Vikingernes Verden på Bopladsen hvor du kan se og høre hvordan man levede i vikingetiden. Den består af 5 grubehuse, langhus, plankevej og anløbsbro. Frederikssund Vikingeboplads er et ”friluftsmuseum” hvortil der normalt ikke kræves entré af besøgende.
Tarzanskrænten
Tarzan-skrænten er en lokal “hemmelighed” for børnefamilier som ønsker at kombinere bevægelse og leg med den hypnotiserende skønhed i Færgelunden ved Roskilde Fjord. Området ligger på venstre side af Færgelundsvej på stykket mellem Kronprins Frederiks Bro og Jægerspris.
Slangerup Kirke
Salmedigteren Thomas Kingo (1634-1702) fylder godt i salmebogen. Engang var det også ham, der stod på prædikestolen som præst i Slangerup Kirke. Mens han var præst der, skrev han sine 14 morgen- og aftensange om at finde fred med selv og Gud gennem dagen og livet.
Minibyen i Slangerup
Foreningen Slangerup Miniby blev stiftet i 1996 og har til formål at opføre en modelby af Slangerup by i målestoksforholdet 1:10. Modelbyen udføres som Slangerup så ud omkring år 1900. Opførelsen af minibyen sker på frivillig basis og udføres af alle, der har interesse i projektet.
Jægerspris Mølle
Jægerspris Mølle hører med et vingefang på 24,7 meter til landets største, og lokale mølle-entusiaster arbejder for, at den skal komme til at lugte lidt af mel igen med demonstration af hvordan korn males til mel.
Selsø sø og Møllekrogen
På naturtur i den nordlige del af Nationalparken Skjoldungernes land, kan du opleve det 500 hektar store fuglereservat ved Selsø Sø.
Gerlev Rosenpark
Lige uden for landsbyen Gerlev ligger et lille rosenparadis, som ligner kulissen til en Jane Austen-film, og som kan tilføre en hvilken som helst moderne date et strejf af gammeldags kurtiseren.
S/S Dampskibet Skjelskør
Oplev en skøn sightseeingtur på Roskilde Fjord med det gamle dampskib ”Skjelskør” - en historieoplevelse for alle sanser. Alt ombord fungerer som for 100 år siden.
Nationalpark Skjoldungernes Land
Nationalpark Skjoldungernes Land er Sjællands første nationalpark, som blev indviet i 2015. Her har mennesker levet siden tidernes morgen og efterladt sig spor. Og det er ikke så sært. Nationalparkens 170 kvadratkilometer rummer enestående natur, kulturhistorie og nogle af de smukkeste landskaber i Danmark.
De gode badestrande
Der findes flere gode steder at bade og de fleste steder er meget børnevenlige. Blandt dem kan nævnes: Kulhuse Strand, Kulhuse/Jægerspris Vester Strand, Jægerspris Hammer Bakke Strand, Skibby Marbæk Strand, Frederikssund Buresø, Slangerup