Svanholm gods og kollektiv

Et gods - et hjem - et kollektiv

Hovedbygningen på Svanholm Gods er opført i 1744 og er i dag fredet.
I 1978 blev det 800 år gamle Svanholm Gods overtaget af et storkollektiv: En gruppe mennesker med en drøm om at leve et bæredygtigt liv i fællesskab. 

Og drømmen lever stadig videre. På godsets 420 hektar bor i dag 90 voksne og 60 børn. Sammen driver vi et alsidigt økologisk landbrug samt flere virksomheder, og har fællesøkonomi, fællesmøder og fælles storkøkken. 
Men vi har også egne lejligheder, privatliv og ingen fælles dogma­tik. 

Svanholm storkollektiv har med tiden vist sig at være et både bæredygtigt og levedygtigt bud på en alternativ livsstil i nutidens Danmark. Vi har ikke meldt os ud af samfundet, men er fortsat en del af det omkringliggende samfund, som vi håber at kunne inspirere til et mere bæredygtigt liv.  

Storkollektivet Svanholm ligger i det naturskønne Hornsherred 55 kilometer fra København.  

Cafebutikken er åben fredag, lørdag og søndag kl. 10.00 - 17.00. Her kan du slappe af efter skovturen og nyde lækre økologiske supper, kager, is, varm chokolade lavet på jersey-mælk samt selvfølgelig kaffe og te. Vi sælger frisk mælk lige fra koen, vores eget kød, brød, honning og æblemost, samt diverse udvalgte slikprodukter og der er jordbær selvpluk i sæsonen. 

Grøntbutikken har salg af grøntsager hver dag kl. 10.00 - 20.00. Få fingre i årstidens ypperligste grøntsager direkte fra marken. Grøntbutikken er selvbetjent.

Julemarked
Første søndag i december er der økologisk julemarked. Rundvisning, økologisk cafe, unika håndværk, hestevognsture og meget mere. 

Del denne side

Adresse til Svanholm gods
Svanholm Allé 2
4050 Skibby
Rundvisning på Svanholm gods

Grupperundvisninger: 
Grupperundvisninger kan foregå alle ugens dage og bookes på oplevelser@svanholm.dk efter aftale. En rundvisning med egen guide varer ca. 1,5 time og kan med fordel afsluttes i cafébutikken. Få de gode historier om hvordan et klassisk middelaldergods og et kollektiv i 1978 fandt hinanden og hvordan vi stadig lever sammen. Med fokus på økologi, fællesskab og bæredygtighed.

Offentlig rundvisninger: 
Rundvisning uden tilmelding hver søndag fra maj til og med september kl. 11. Vi mødes på terrassen foran cafébutikken.

Husk at vi bor her!

Kommer du forbi på andre tidspunkter end til rundvisning, bedes du huske på at Svanholm Gods også er et privat hjem for ca. 150 voksne og børn, og at vi også har brug for at have vores hjem for os selv engang imellem.
Du er velkommen i dagtimerne i vores skove og området ved Butikken og i / ved Kostalden med behørig hensyn til dyrene.

Vidste du at:?

Svanholm Storkollektiv har været økologisk fællesskab siden 1978