Selsø Slot, den hvide dame, historisk slot,

Tag en tur tilbage i tiden – besøg historiske Selsø slot

Tag en tur tilbage i tiden – besøg historiske Selsø slot med bus 318

Hornsherred har et væld af godser og slotte, og man skal ikke snyde sig selv for oplevelsen af et ægte, gammel slot, der spillede en vigtig rolle for bispestolen i Roskilde tilbage i 1200-tallet. Siden da er slottet blevet ombygget, og hovedbygningen, der kan ses i dag, er fra 1576.

Man kan nyde naturen omkring slottet eller gå ind over voldgraven og besøge slottets indre. Tænk gamle dage med fester i salene, hestetrukne vogne på alleerne, store kjoler og bevæbnede mænd. Og husk at passe på - man siger, at den Hvide Dame går igen i slottets stuer… Se mere om Selsø Slot.

For de filminteressered skal det nævnes, at Selsø Slot har dannet kulisserne om flere danske film, bl.a. Grev Axel fra 2001 og den danske børnefilm ”Ørnens Øje” fra 1997.

Ønsker du at oplev Selsø slot, tag bus 318 fra Frederikssund og stå af ved Selsø Kirke, som ligger smukt med udsigt over landet. Busturen går gennem smukke Gerlev, Terslev og Sønderby mellem bugtende landskaber og langstrakte marker, og er en oplevelse i sig selv.

Find busafgangene på www.rejseplanen.dk

Del denne side

Det aktive Frederikssund – frisk luft fra Fjordlandet

Væk fra byen og ud i naturen – det tager kun 45 minutter fra København med S-toget – husk at du kan tage cyklen med gratis, hvis din foretrukne måde at opleve naturen på er på den tohjulede.