Vild med vikinger? Prøv ”Vikingeruten” fra Roskilde til Frederikssund

Vild med vikinger? Prøv ”Vikingeruten” med bus 230R fra Roskilde til Frederikssund

I gamle dage valgte vikingerne søvejen, når de skulle på togt eller bare bevæge sig mellem byer og steder. Frederikssund og Roskilde i Roskilde Fjord var vigtige handelsbyer, og de to byer kan heller ikke i dag sige sig fri for at blive associeret med vikingernes farlige færd. Roskilde har Vikingeskibsmuseet og Frederikssund har vikingebopladsen.

Er du ikke i besiddelses af et fartøj på vandet, så du kan sejle ligesom vikingerne gjorde, så kan du vælge en firehjulet transportform i stedet, som bringer dig ud på en sand ”vikinge-rute”, nemlig bus 230R. Du kan finde information om ruten, såsom afgangstider og stoppesteder og planlægge din tur på www.rejseplanen.dk.

230R kører to gang i timen mellem Roskilde og Frederikssund og bringer dig helt ud i det blå i det smukke og idylliske Hornsherred, heriblandt også til Lyndby Vikingebådelaug, hvor der sejles med vikingeskibe i sommerhalvåret. I Lyndby bor og så Det Maritime Forsøgscenter, der ligeledes tilbyder forskellige typer af sommersejladser for grupper på minimum 10. Er man færre end 10, kan man i stedet leje et vikingeskib til egen sejlads. 

Vikinge-ruten kort fortalt: Hele turen fra Roskilde til Frederikssund tager godt en time og 20 minutter, men der er rig mulighed for at stå af undervejs. Start f.eks. i Roskilde og se domkirken, vikingeskibsmuseet og den hyggelige by før 230R kører fra stationen, der ligger centralt i byen.

Del denne side

Tag på ”Vikingeruten”

Bus 230R Roskilde - Frederikssund med afgang to gange i timen
Stop undervejs bl.a.: Gevninge, Lyndby,
Kr. Hyllinge, Skibby, Jægerspris

Tjek også på www.rejseplanen.dk