Jægerspris Slot

Besøg det gamle jagtslot, som blev Frederik VII og Grevinde Danners bolig.

Kong Frederik VII og Grevinde Danners bolig

Kong Frederik VII erhvervede Jægerspris Slot den 21. april 1854 på sin hustru, Louise Christine Danners fødselsdag. Herefter blev de oldenborgske kongers gamle jagtslot til privatbolig for landets konge og siden enkesæde for Grevinde Danner. I 1866, tre år efter kongens død, åbnede grevinden dele af slottet for publikum.

På museet kan man se audienssalen, kongens arbejdsværelse med den imponerende pibesamling, tårnværelset og jourstuen med kongens store våbensamling, samt grevindens kabinet med de smukke møbler. Stuerne på Jægerspris Slot er indrettet efter tidens smag af den mode- og stilbevidste Grevinde Danner og er det eneste sted i Danmark, hvor 1850'ernes boligindretning kan opleves i en samlet helhed.

Grevinde Danners børnehjem "Danners børn"

Ved et besøg på museet kan man også se kong Frederik VII's arkæologiske samling, der indeholder flere unikke guldfund fra bronzealderen. Og man kan se en udstilling om det børnehjem, grevinden oprettede på slottet. I udstillingen fortælles, hvordan børnene levede og boede på børnehjemafdelingerne rundt om slottet i 1920'erne, 30'erne og 40'erne, og her vises, hvorledes dette store private børnehjem har haft betydning for børneforsorgen i Danmark.

Hvert år vises der vekslende særudstillinger; i år kan man opleve udstillingen "Arven efter Grevinde Danner", som afspejler hendes store arbejde og sociale engagement i at hjælpe de fattige børn og dårlig stillede pigebørn med give hjem et hjem, og plads til at opdrage og uddanne dem. 

Jægerspris slotspark

I slotsparken kan Grevinde Danners grav ses. Desuden står her og i skoven 54 mindestøtter over nogle af kongerigets store mænd. Mindestøtterne er udført i 1780'erne af den berømte danske billedhugger Johannes Wiedewelt.

For oplysninger om åbningstider, entrépriser m.m.: besøg museets hjemmeside. 

Del denne side

Adresse til Jægerspris slot

Kong Frederik d. VIIs Stiftelse
Slotsgården 20,
3630 Jægerspris

Tlf. 47 53 10 04

Læs mere om Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris på deres hjemmeside!

Slottets åbningstider

Jægerspris Slot er åbent fra d. 24. martsl til og med 28. oktober 2018

Priser
Voksne 65 kr
Børn (4- 17 år) 20 kr
Pensionister (65 +) 50 kr
Grupper (min 10 pers) 40 kr
Grupper fra Børnehaver
& Folkeskoler
10 kr

Læs mere om priserne for tillæg for omvisning med guide.

Rundvisning på Jægerspris slot

Ønskes der rundvisninger, kan man bestille eller sende forespørgelser ved at benytte online formularen eller sende en email til kf@kongfrederik.dk. Der kan også henvendes telefonisk i tidsrummet tirsdag - torsdag kl. 9.00 - 14.30. (Husk: der skal bestilles 14 dage inden rundvisning)

Slottet huskes for Grevinden

I oktobers issue fra Liebhaverboligen kan du læse en artikel om historien bag det lille jagtslot Jægerspris Slot og hvordan Grevinde Danner har fået sat sit præg på slottet.